[b]اخواتى الغاليات بمناسبة قرب حلول شهر رمضان المعظم حبيت
اوفر عليكم مصاريف الياميش و فى نفس الوقت تكونى عملتى الياميش من صنع ايدك علشان ابو العيال يدعيلك
بس محدش يتريق عليا ماشى علشان نبقى متفقين من اولها اصلى بتكسف قوى :88ط¹ط§طھظ„: علشان دى سلسلة من صنع الياميش 1- التين 2- الزبيب 3- المشمشية 4- قمر الدين
و لو مالقتش رد على الموضوع مش هانزل الموضوع اللى بعدة ماشى كدة اتفقنا :88ط¹ط§طھظ„: :
1 -- تجفيف التين
أولا:
يجب اختيار ثمرة التين الناضجة غير اللينة.
ترفع كمية من الماء في إناء عميق علي النار وعندما يغلي الماء, يوضع التين في مصفاة أو قطعة شاش نظيفة ويغمر في الماءالمغلي ويترك 6 دقائق.
يتم تصفية التين من الماء.
تغطي صينية بقطعة قماش ويوضع عليها التين في مكان متجدد الهواء مشمس مع عدم ترك التين ليلا حتي لايتعرض لندي الفجر, حتي يجف تماما 4 ـ 6 أيام.
* يخلط نصف كوب من النشا ونصف كوب من الدقيق ونصف كوب من السكر البودرة وتغمس وحدات التين في هذا الخليط ويضغط عليها باليد.
يرص التين المجفف في عدة طبقات مع رشه بالخليط السابق بينكل طبقة وأخري.
وهناك من يجفف التين بوضعه في شمس مرتفعة الحرارة على السطح بعد الضغط عليه باليد جيدا مع تحريكه من وقت لآخر حتى لا يلتصق.
تــــــــــــــــــــــــــــــــــابعــــــــــــــــــــــــــونى فى الحـــــــــــــــــلقــــــــــــة الــقـــــــــــادمـــــــــة
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه