دى اكلة اسكندرنية بور سعيدية سواحلية مشتركة
الملوخية بالجمبرى
1\2 كيلو ملوخية خضرا
1\2 كيلو جمبرى مقشر
بصلة كبيرة
راس ثوم مقشرة
كسبرة ناشفة
ملح فلفل اسمر
حبايت طماطم
الطريقة
نقطف الملوخية و نغسلها جيدا وتجفف و تخرط
نحضر الجمبرى المقشر و نغسله جيدا و ينقع فى الماء و الملح و الدقيق و الخل او الليمون لمدة 1\2 ساعة
و بعد النقع يشطف جيدا و يوضع على النار فى مقدار من الماء يكفى لعمل الملوخية
و بعد الغليان يوضع عليه بصلة مقطعة و يدق الثوم و الكسبرة الناشفة و يوضع نصف الثوم فى الشوربة
و يترك مدة عشر دقائق و بعد ذلك نضع الملوخية المخروطة
و بعد الغليان ترفع من على النار و يتم عمل التقلية
بوضع باقى الثوم فى طاسة و يوضع مقدار من الزيت حتى يتحمر الثوم و يوضع على الملوخية
و بالف هنا و شفا :''''':